Navn

By

Sociale medier

Anne Christina Elsberg

Vanløse

Twitter: @anneelsberg

Uddannelse

Nuværende beskæftigelse

Rolle i DigiPippi

Veterinærmedicin (2015-)

Studerende

Rollemodel

Hvordan blev du interesseret i det digitale?

Jeg har altid spillet spil og interesseret mig for digitale trends og den digitale kultur generelt. Mest af alt er jeg interesseret i spil. At sidde musestille på gulvet mens mine brødre spillede det nyeste The Legend of Zelda eller Mario var starten på det hele. Da jeg som 5-årig fik min første gameboy med Pokémon var jeg helt solgt. Gaming har siden da været min største interesse.

Hvordan var din digitale opvækst?

Mest af alt computere og spillemaskine/konsoller. Jeg har været med til at bygge flere computere, og har helt selv bygget min egen, dog under kyndig vejledning. I min tid som skribent på Eurogamer.dk har jeg leget lidt med CMS, men ellers er det sparsomt. Dog er jeg meget fingernem når det kommer til IT, og jeg lærer nemt og hurtigt et system at kende.

Hvorfor er du rollemodel i DigiPippi?

Det er svært at være ung i dag, især når man skiller sig markant ud. Jeg var altid den nørdede pige i klassen, som brugte mine weekender på engelsk-essays og Pokémon. Heldigvis havde jeg en veninde i klassen, som delte mine nørdede tendenser – men ikke alle er lige heldige. Da jeg købte mit første Vi Unge-blad blev jeg bombarderet med tekster, der dikteret et normalt ungeliv – nørdede drengespil var ikke en del af dette. Det forargede mig, at det var plads til så få afvigelser fra normen, især for et blad der gang på gang fortæller unge piger, at de bare skal “være sig selv”. Det er selvsagt at min tid som læser af Vi Unge blev ret kort. Der er brug for folk med erfaringer som disse. Vi nørder må stå sammen og vise at det unormale faktisk er ret normalt. Omtrent halvdelen af mine gamer-kollegaer er piger, men vi kommer ikke nok til syne i debatten og i større forsamlinger – det skal ændres. Også selvom man ikke nødvendigvis bliver spiludvikler eller programmør, bør der være plads til kvinder med interesse for IT.

Hvad håber du din rolle vil bibringe piger inden for IT, teknik og det digitale?

Jeg håber at være en del af en bevægelse, der styrker nørdekulturen for piger i alle aldre. Vi skal vise flaget, for vi er derude. Vi spiller, vi programmerer, vi fremmer IT-kulturen sammen!

Hvad har du af non-digitale interesser?

Jeg elsker at læse faglitteratur om dyr og naturen, derudover synger jeg meget og modtager klassisk sangundervisning. Jeg læser på universitetet, så fritiden er knap.