Navn

By

Sociale medier

Dorte Rasmussen
København

Twitter – @dortehrasmussen
Instagram – roflinga

Uddannelse

Nuværende beskæftigelse

Rolle i DigiPippi

Cand. IT. Interaktive Digitale Medier (Aalborg Universitet)
QA Manager DADIU Pædagog (JYDSK Pædagog Seminarium, Århus)

Teknisk tester for Clio Online

Suppleant i bestyrelsen
DigiPippis ‘tante’ og oprindeligt stiftende del af bestyrelsen

Hvad går dit arbejde ud på?

Der er to dele i mit arbejde for Clio Online:
Teknisk Tester, hvor jeg tester kode og om knappen virker som den skal.
Brugertest ansvarlig, hvor jeg tager ud på skoler og interviewer lærer/elever om Clio Onlines produkter der er under udvikling eller allerede på markedet.

Hvordan blev du interesseret i det digitale?

Jeg er opvokset med diverse digitale spil og jeg spillede meget med mine brødre. Der var ikke så mange piger der gad spille med mig, så jeg blev en skabsnørd. I det skjulte var jeg meget nysgerrig på alt med den digitale teknolgi, men jeg kom ikke så langt på egen hånd. Så mødte jeg en kæreste som viste mig hvordan man skilte en computer ad, introducerede mig til det online spille univers og det basale i programmers opbygning.
Sidenhen har jeg selv lært at læse og forstå diverse kodesprog, uden at jeg kan skrive dem. 

Hvordan var din digitale opvækst?

Det startede med små bipbip spil og Pong, men det udviklede sig lynhurtigt til GameBoy, Nintendo og Commadore 64. Diverse computere – startede med DOS og har fulgt Windows hele vejen igennem. Nu står den mest på smartphones og iPad.

Hvorfor er du rollemodel i DigiPippi?

Da jeg arbejdede som pædagog, fandt jeg ud af at der gik en hel masse børn og gemte sig – fordi de ikke kunne snakke med en voksen om den digitale verden de var en del af. Jeg sprang ud af nørdskabet og fortalte ungerne om det jeg lavede. De synes det var så fedt, så pludselig havde jeg en helt anden kontakt til de her drenge som ingen anden pædagog havde. Det blev til super fede aktiviteter – og med tiden kom pigerne med. De skulle være sikre på at de ikke blev dømt som nørder, bare fordi de synes det var fedt. Så jeg startede nogle af aktiviteterne kun for pigerne og de blomstrede uden lige.
Den oplevelse synes jeg alle fortjener, så derfor vil jeg være rollemodel.

Hvad håber du din rolle vil bibringe piger inden for IT, teknik og det digitale?

Jeg tror og håber på at piger vil få en anden opfattelse af nørd begrebet – for det betyder jo engentlig bare at man er meget god til en bestemt ting. Så jeg vil gøre mit for piger kan være stolte af at de kan lide teknik og det digitale. De skal ikke længere gå og gemme sig.

Hvad har du af non-digitale interesser?

Jeg elsker at brodere, har lært mig selv at hækle og laver gerne smykker. En god bog er heller ikke tosset, så længe det er fantasy. Min kærlighed til for brætspil er blusset op på ny. 

Bliv rollemodel

Vil du også være en af DigiPippis rollemodeller?
Læs mere om hvordan her.

Hvad laver rollemodeller?

Vil du vide mere om, hvad det kræver at være rollemodel?
Klik her, og bliv klogere.