I weekenden samles omkring 1000 børn og unge på Lokomotivværkstedet i København SV for, at spille computerspil og hylde YouTuber kulturen.

2 hele dages gaming med konkurrencer, forlystelser og en masse underholdning tiltrækker normalt en flest drenge, mens antallet af piger ikke er så stort.

Det har DigiPippi, i samarbejde med GGFestivals arrangør Gonzo Media, sat sig for, at gøre noget ved.

I inviteres hermed til, at komme forbi og vise, hvad pigers gamerkultur er og, hvordan vi gennem sådanne arrangementer hjælper pigerne med, at blive mere teknologisk selvhjulpne og selvsikre.

Hvor: Lokomotivværkstedet – Otto Busses Vej 5A, KBH SV

Tid: Fredag d. 1.7 kl. 16 til søndag d. 3.7 kl. 16

Kontakt: DigiPippis stifter og forkvinde Eva Fog – tlf.: 20215121 eller mail eva@digipippi.dk

Anden info: http://digipippi.dk og http://ggfestival.gonzomedia.dk/

Baggrund

Da vinter versionen af GGFestival, som LAN’et hedder, løb af staben, spurgte DigiPippi pigerne om deres gaming vaner og om, hvorfor der ikke var flere piger.

Vores erfaring er nemlig, at piger godt kan lide at spille men, at de for det meste ikke ser sig selv som gamere. En gamer er nemlig oftest associeret med en dreng.

Efter, at have snakket med omkring 25 piger, blev det klart, at pigerne bl.a. følte, at de blev set ned på af drengene pga. deres valg af spil (The Sims værende en af de store ’syndere’).

Derudover fortalte en del, at de oplevede en form for stigmatisering, hvis de fortalte at de spillede.

At opfattelsen af dem var, at de gjorde for at imponere drengene eller være noget særligt.

Vi gik derfra med en klar opfattelse af, at hvis vi lavede en pigeafdeling, hvor de kunne spille som de vil uden, at skulle tage sig af drengene, ville flere føle sig trygge ved at deltage.

Weekendens fokus

Derfor vil 40 piger i morgen og frem til søndag hygge sig i en speciel DigiPippi pige afdeling, hvor der fra formiddag til aften er tilknyttet mindst en af DigiPippis kvindelige rollemodeller.

Vi har sat fokus på, at spille Sims og Minecraft men alle spil er velkomne.

I pigeafdelingen har vi det bare sjovt og hyggeligt, og har 48 timers pige-nørde-hygge i socialt fællesskab.

Samtidig er antallet af pige YouTubere forøget denne gang, og pigerne får fornøjelsen af at få specielt besøg af deres stjerner. Disse stjerne vil nemlig også gerne hjælpe til, at få pigerne ud af gamer skjulet.

Hent denne invitation som PDF her