DigiPippi er ikke et forsøg på at skabe teknologi-feminisme

Hvem er DigiPippi?

DigiPippi er et digitalt og socialt fælleskab for piger mellem 7 og 13 år, som gerne vil lære om teknik, IT og digitale muligheder – på deres egne præmisser!

DigiPippi er hjertebarnet for foreningens forkvinde og stifter, Eva Fog: Efter mange år som nørd – og senere pædagog og digital underviser – har hun set en ulighed mellem pigers og drenges muligheder for at omfavne det digitale. Og hun har – heldigvis! – også set en måde, vi kan ændre uligheden på.

Så, efter at være blevet træt af at råbe højt om behovet for en ændring uden at se den ske, besluttede hun sig for at skabe den selv. Og sådan blev DigiPippi til en sommerdag i juli.

DigiPippi er:

  • Dannet med baggrund i overbevisningen om, at det er vigtigt at lære piger at bruge teknik, IT og digitale platforme fra de er ganske små.
  • Formet ud fra viden om, at pigers læringsstile er anderledes end drenges – og skal respekteres som sådan.
  • Skabt sammen med omkring 40 kompetente kvinder som rollemodeller, alle med jobs og/eller interesse inden for teknik, IT og digitale platforme.
  • Støttet af seje piger, der alle fungerer som børnereportere for bl.a. DigiPippi TV, samt er skribenter efter ønske og behov.

DigiPippi er ikke et forsøg på at skabe teknologi-feminisme, men et tiltag, som ser på pigernes vaner, deres rollemodeller og deres måde at interagere på, for ad den vej at introducere de mange teknologiske muligheder.

DigiPippi er baseret på pædagogiske og uddannelsesmæssige principper, som hylder mangfoldighed, og som samtidig gør det muligt for pigerne at se sig selv, som det de er: Stærke, ressourcerige og talentfulde tech-piger.

Dét er DigiPippi.

Hvem er DigiPippi?

DigiPippi er – ud over fællesskabet – også navnet på projektets maskot: En 3D-genereret pige på ca. 11 år.

Hun er, som piger er flest: Nogle gange sød og morsom, andre gange sur og tvær. Nogle dage til blomster og glimmer, andre dage nægter hun at rede sit hår og spise op. Hun kan spille fodbold med sin bror eller lave X-Factor med veninderne. Hun er såmænd bare en pige – ikke en nørd og hverken specielt tøset eller specielt drenget – men en pige, som også kan lide teknologi.

DigiPippi følger pigerne alle steder, og med tiden vil hun blive endnu mere interaktiv. Hun er oprettet som bruger her på siden, så hvis en af pigerne vil være venner, er det muligt 🙂

Alle piger kan blive gratis medlemmer af DigiPippi, som medlem får du DigiPippis nyhedsbrev & en masse tips & tricks indenfor it, tech, spil, youtube mm. Voksne kan bliver betalende støttemedlemmer af DigiPippi. Forældre, mostre, onkler, tanter og alle andre tech interesseret voksne kan blive betalende DigiPippi støttemedlem. Støttemedlemmer hjælper til en fremtid med bedre muligheder for piger og IT.

Bliv medlem

Børnemedlem (for piger)

DKK0
Det er gratis & cool at være DigiPippi medlem
  • Måndlige nyhedsbreve

Støttemedlem (for voksne)

DKK300
Med et medlemskabs betaler du DKK 300 årligt
  • Måndlige nyhedsbreve

Donation

DKK$$$
Du bestemmer selv din engangs donation
  • Evig taknemlighed
Nyheder og events fra DigiPippi

Blog

Ann er hacker

Målet er at gøre verden til et bedre sted – men alt starter med nysgerrighed Jeg har været så heldig at interviewe Ann, som har en passion for ”white hat …

Godt nytår med nytårstale

Så er vi næsten ved årets ende. Det har været fantastisk at se den støtte og opbakning, som vi har fået. Vi glæder os allerede til næste år, hvor der …

Den DigiPippi Way – hvordan jeg endte stiftende DigiPippi

Dette er manuskriptet til en snak, jeg gav i Vilnius den 24. November., 2017. Jeg blev inviteret af Reach for Change Organisation i Litauen for at deltage i en konference om at ændre børns liv og hvordan man laver systemændringer. Jeg blev bedt om at fortælle om, hvordan jeg kom til at oprette DigiPippi og dermed begyndte at ændre systemet. Det blev en ganske personlig snak om, hvordan mit liv gennem gode og dårlige føre mig til et sted, hvor chancen for forandring var mulig.