DigiPippi er ikke et forsøg på at skabe teknologi-feminisme

Hvem er DigiPippi?

DigiPippi er et digitalt og socialt fælleskab for piger mellem 7 og 13 år, som gerne vil lære om teknik, IT og digitale muligheder – på deres egne præmisser!

DigiPippi er hjertebarnet for foreningens forkvinde og stifter, Eva Fog. Efter mange år som nørd – og senere pædagog og digital underviser – har hun set en ulighed mellem pigers og drenges muligheder for at omfavne det digitale. Og hun har – heldigvis! – også set en måde, vi kan ændre uligheden på.

Så, efter at være blevet træt af at råbe højt om behovet for en ændring uden at se den ske, besluttede hun sig for at skabe den selv. Og sådan blev DigiPippi til en sommerdag i juli.

DigiPippi er ikke et forsøg på at skabe teknologi-feminisme, men et tiltag, som ser på pigernes vaner, deres rollemodeller og deres måde at interagere på, for ad den vej at introducere de mange teknologiske muligheder.

DigiPippi er baseret på pædagogiske og uddannelsesmæssige principper, som hylder mangfoldighed, og som samtidig gør det muligt for pigerne at se sig selv, som det de er: Stærke, ressourcerige og talentfulde tech-piger.

Dét er DigiPippi!

DIGIPIPPI METODEN

Med hvad, og hvordan – når vi pigerne. Se videoen og bliv klogere på hvad DigiPippi metoden går ud på.

HVEM ER DIGIPIPPI?

DigiPippi er – ud over fællesskabet – også navnet på projektets maskot: En 3D-genereret pige på ca. 11 år.

Hun er, som piger er flest: Nogle gange sød og morsom, andre gange sur og tvær. Nogle dage til blomster og glimmer, andre dage nægter hun at rede sit hår og spise op. Hun kan spille fodbold med sin bror eller lave X-Factor med veninderne. Hun er såmænd bare en pige – ikke en nørd og hverken specielt tøset eller specielt drenget – men en pige, som også kan lide teknologi.

DigiPippi følger pigerne alle steder, og med tiden vil hun blive endnu mere interaktiv. Hun er oprettet som bruger her på siden, så hvis en af pigerne vil være venner, er det muligt 🙂

Alle piger kan blive gratis medlemmer af DigiPippi, som medlem får du DigiPippis nyhedsbrev & en masse tips & tricks indenfor it, tech, spil, youtube mm. Voksne kan blive betalende støttemedlemmer af DigiPippi. Forældre, mostre, onkler, tanter og alle andre tech interesseret voksne kan blive betalende DigiPippi støttemedlem. Støttemedlemmer hjælper til en fremtid med bedre muligheder for piger og IT.

Bliv medlem


Børnemedlem (for piger)

DKK0
Det er gratis & cool at være DigiPippi medlem som pige
  • Månedlige nyhedsbreve

Støttemedlem (for voksne)

DKK300
Støt DigiPippi med et medlemskab for kun DKK 300,- årligt
  • Månedlige nyhedsbreve og god karma

Donation

DKK$$$
Her bestemmer du selv beløbet på din donation
  • Evig taknemlighed
Nyheder og events fra DigiPippi

Nyheder

Den store DigiPippi Weekend

Den 2. og 3. februar 2019 var en stor DigiPippi Weekend! Foreningen DigiPippi havde for første gang arrangementer fire forskellige steder i landet. Udover “Lær at være Youtuber” i København, …

Pressemeddelese: Lad pigerne komme til teknologien

Danmarks sejeste pigeklub kommer til Fyn!Foreningen DigiPippi vil fra første weekend i februar 2019 intensivere indsatsens for, at få flere piger interesserede i teknologi – på deres præmisser. Dette sker …

PRESSE

DigiPippi i pressen