fbpx

DigiPippi - Danmarks sejeste pigeklub!

Siden 2015 har foreningen DigiPippi arbejdet på, at gøre teknologi sjov og tilgængelig for pigerne.

Hvordan? Hvorfor? Hvor? Klik på en fane og læs meget mere.

PS: Vi er ved at bygge en ny og bedre side, så vi beklager hvis der er rod i links og andet!

DigiPippi er en først og fremmest en teknologiforening for piger mellem 7 og 13 år som startede i 2015.

Hos os er teknologi dog altid sekundær og pigernes interesser, velbefindende og selvtillid først. Ved hjælp af kvindelige rollemodeller arbejder vi på at vise alle, at piger er lige så seje til teknologi som drengene.

Det gør vi gennem fritidstilbud som workshops og klubber. Se mere under Hvad laver vi. De deltagende piger er alle slags piger, uanset social, økonomisk og etnisk baggrund.

Vi arbejder sideløbende med at påvirke dagsordnen og viden om ligestilling i teknologi. Dette sker som oplægsholdere, konsulenter, eksperter og meget andet.
Siden 2018 har vi været Best Practise fra EUs Ligestillingsinstitut EIGE.

Hvorfor kun piger?

På verdensbasis er andelen af kvinder og piger med teknologisk engagement, udover forbrug, desværre meget lavt. Det er der mange grunde til, og en af dem er IKKE at de ikke har lysten eller interessen. Ved at lave et trygt fællesskab piger og kvinder imellem, har vi med stor succes skabt især selvtillid i pigernes egen teknologiske formåen.

For hurtig læsning på området henvises til flg. rapporter:

Bag om foreningen

Foreningen er hjertebarnet af stifter og forkvinde Eva Fog, og bestyres dagligt af den arbejdende bestyrelse.

Læs mere om opstarten og tankeren bag her.

DigiPippis hjerteblod er de knapt 70 frivillige rollemodeller. Kvinder der alle elsker teknologi, men har vidt forskellige baggrunde.

Og navnet? Det er selvfølgelig inspireret af verdens sejeste pige, Pippi Langstrømpe, hvis motto er: Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg helt sikkert finde ud af!

Læs mere om vores vision, vedtægter, og download en præsentation her.

Vores primære aktiviteter er workshops og klub for piger i hele landet.

Vi holder ca. 30 2-4 timers workshops årligt, og begyndte i februar 2019 to testklubber i hhv. Svendborg og Aarhus. Inden udgangen af 2019 har vi planlagt yderligere to.

Emnerne er et konstant mix mellem relevante emner indenfor pigernes interesser og teknologi. Såsom Lær at være YouTuber, 3D design, Robotter og kodning mm. Alle teknologier tages i betragtning for, at give pigerne de bedste muligheder.

Fra sommer 2019 ser vi også på at aktivere teenage pigerne i vores nye Junior rollemodels projekt. Her er pigerne fra 15-20 år.

Du kan deltage i DigiPippi på 3 forskellige måder: Som deltager, rollemodel eller frivillig

Som pige i vores målgruppe, og nogen gange som deres mor/ tante/ bedstemor o.l., kan du komme med til vores workshops ved at købe en billet gennem vores webshop. Se kalenderen her.
Du kan også melde dig ind i vores klubber når en ny sæson starter. Læs mere her.

Som kvinde med interesse for teknologi, formidling og digital ligestilling, kan du blive en del af vores seje netværk af rollemodeller. Rollemodeller er de eneste, der har kontakt med pigerne i foreningen. Læs meget mere her.

Alle andre, som har lyst til at deltage i udviklingen af DigiPippi, kan blive frivillig i foreningen. Kontakt os hvis du gerne vil byde ind!

Ja! Vi kommer gerne ud med en workshop, et foredrag eller som konsulenter.

Vi hyres oftest af biblioteker fra Solrød til Silkeborg, kommuner og uddannelsesinstitutioner, samt til festivaller og projekter.

Tag kontakt til os for at høre mere.

Både lokalt, nationalt og internationalt har vi en bred vifte af samarbejdspartnere!

Uden dem var det ikke muligt at lave DigiPippi. Her er nogen af dem

Internationalt

Nationalt

Lokalt

Vil du være en af vores samarbejdspartnere? Kontakt os gerne. Du kan også hente yderligere materiale her.

Afspil video
Afspil video
Afspil video