Det er første dag af DigiPippi Skole på Dagmarskolen i Ringsted. En klasse fuld af 4. klasses piger sidder helt stille og stirrer på dagens underviser – Eva Fog fra DigiPippi.
Mange har på forhånd tilkendegivet overfor deres lærere, at de er nervøse og spændte, for det er ikke hverdag at blive pillet ud af deres klasser på den måde.
Dagens to hold er sammensat af årgangens fire klasser, og modsat hvad mange af dem er vant til, er de ikke forberedte på, hvad der skal ske. Drengene er sendt ud på egne eventyr, og de næste 5 torsdage vil det fortsætte sådan. Pigerne er på vej ud i det ukendte, og det har de rigtig godt af. Ikke nok med, at de ikke får at vide præcis hvad de skal lave – de skal også lave det med teknologi. Helt specifikt 3D design og 3D print. Fejlmarginen er enorm, og der er ingen måde at kalkulere en vej igennem. Gisp. De er vant til, at kunne forudse hvad de skal lave og på den måde evalurere deres egne chancer for succes eller fiasko. Desværre er denne evne i høj grad med til at spænde ben for pigernes egen udvikling. Derfor er første del af undervisningen startet længe før DigiPippi tropper op i klassen, og fortsætter når DigiPippi tager hjem for sidste gang. I samarbejde med skolens lærere er forløbet tilrettelagt, så den gør brug af den forhåndenværende teknologi og læringsmål.
Ikke blot et dryp
DigiPippi Skole er ikke blot et enkelt dryp i en stor sø af undervisning. Det er et boost til alle de involverede. Alt for ofte købes konsulenter ind til et forløb, og efterfølgende er det ikke muligt at arbejde videre med det. DigiPippi Skole gør både lærere og piger til undervisere, som derefter kan sprede det ud til skolens andre elever. Samtidig hæves pigerne fra at være dygtige, men passive forbrugere, til at være aktive brugere. Skabere og formidlere. Af samme grund har Dagmarskolen kastet sig ud i at være den første i DigiPippi Skole projektet. Viceskoleleder Martin Kofoed siger om deltagelsen:
Ikke kun for drenge
“Det er sjovt fordi det kun er pigerne – og sådan noget plejer mest at være for drenge”, kommer det i kor fra Marie, Filippa og Viktoria fra 4C. En udtalelse, som et spørgeskema holdene gennemgik på første dag bakker op om. På spørgsmålet ’Tror du, at du kan finde ud af det der skal ske i dag’ svarede kun 38 % Ja, mens de resterende 62 % svarede Nej eller Ved ikke. Ringsted Kommune har valgt at sponsorere projektet. Kommunens to udviklingskonsulenter for IT og læringsmiljøer, Rune Dziadecki og Rikke Falkenberg ser frem til samarbejdet med DigiPippi. Nu og i fremtiden. ”Det er skønt at se pigerne lege med teknologi. Det er tydeligt, at de hurtigt opdager, at det også er for piger. Samtidig med, at pigerne får en masse viden om bl.a. 3D printere, er projektet med til at styrke lærernes teknologiforståelse og digitale kompetencer. Vi ser projektet som et godt projekt for Dagmarskolen og for Ringsted Kommune. Vi glæder os til et tæt samarbejde med DigiPippi også i fremtiden.”DigiPippi skole – hvorfor kun pigerne?

Når først pigerne kommer i gang
