Bestyrelsen i DigiPippi

DigiPippi er bygget op af to instanser: Den arbejdende bestyrelse og en Advisory Group.
Her kan du læse mere om medlemmerne af begge. Vi arbejder alle på DigiPippis mission:

At udligne kønskløften inden for it, teknologi og digitalisering. På pigernes præmisser.

Vores primære målgruppe i DigiPippi er piger ml. 7 og 13 år.

Skriv til DigiPippis samlede bestyrelse på bestyrelsen@digipippi.dk

Grundlægger og forkvinde

Eva Fog

Stifter og forkvinde

På en måde var det uundgåeligt, at jeg endte med at stifte DigiPippi i 2015. Som autodidakt pigenørd, der siden 10-års alderen har elsket computere, men aldrig fået forståelse for eller hjælp til det, var jeg på mange måder den første DigiPippi pige.

Efter flere, ikke specielt succesfulde, forsøg på at finde vej ind i IKT-fagene, blev min vej som mange andre kvinders. Jeg måtte skabe den selv.

Min gik bl.a. igennem en masse jobs med computer og mobilsalg samt i sidste ende en Rudolf Steiner pædagoguddannelse. Da jeg efterfølgende valgte at arbejde i det kommunale, for på den måde at bruge mit nørderi og min pædagogiske uddannelse, blev jeg opmærksom på, at meget lidt havde ændret sig fra da jeg var 10 år. Drengene blev anset som ‘naturlige’ teknologibrugere, mens pigerne bakkede ud.

Jeg vedblev at undervise alle børnene, men begyndte samtidig at eksperimentere med køns- og niveauopdelt teknologiundervisning. Samtidig underviste jeg lærere, pædagoger og forældre i, at forstå og formidle til moderne børn.

I 2015 fik jeg udviklingsassistance af Reach for Change, og foreningen DigiPippi blev født. DigiPippi pigen blev til DigiPippis mor.

I dag er jeg specialist i børn og it, med et 360 graders blik på dem og deres verden. I DigiPippi går min tid udelukkende med piger og kvinder, mens jeg i egen virksomhed beholder helhedsperspektivet på alle i en teknologisk verden.

Rikke Nørdum Sonne

bestyrelsesmedlem

Hvad er din uddannelse og hvad arbejder du som/med i dag?

Jeg har både en CBA (akkrediteret e-MBA level) fra AVT Business School. Derudover er jeg også uddannet designer fra Margrethe-Skolen, og gik 2 år på arkitektskolen inden da. Har sågar for mange år siden arbejdet som valutadealer på spot- og terminsmarkedet.

Hvad giver dig allermest energi at arbejde med? Din største faglige interesse/force mm.?

At få lov at fordybe mig i ting der virkelig interessserer mig. Elsker at arbejde med strategier, hvilket kræver markedsundersøgelser, gennemlæsning af utallige rapporter, statistikker osv. Er som en svamp, og elsker at søge mønstre i, og crunche store mængder data. Derudover elsker jeg også at sidde og nørde med web, og arbejder en del med wordpress.

Hvad er din motivation til at være med i DigiPippis bestyrelse?

Har fulgt Eva i hendes rejse helt fra start, hvilket begejstrede mig meget. Min egen ældste datter blev derfor også børnerapporter på Digipippi TV.

Jeg brænder virkelig for at få flere kvinder inden for tech, samt flere kvinder ind på topposter og i bestyrelser i det danske erhvervsliv. Der er brug for flere synlige kvindelige rollemodeller hvis vi skal kunne motivere flere unge kvinder til at vælge at tage uddannelser inden for tech.

Har altid arbejdet i en “mandeverden”, og har selv oplevet både i min fjerne fortid som valutadealer, samt efterfølgende inden for tech, hvor hårdt det kan være som kvinde at blive set, og komme til tops.

Jeg vil være med til at ændre dette ude i organisationerne, på uddannelsesinstitutionerne samt rent politisk, og det kan jeg som aktivt arbejdende bestyrelsesmedlem hos Digipippi.

Mia Meldgaard

Digital Business Developer, Digital Storylab

Hvad er din uddannelse og hvad arbejder du som/med i dag?

Cand. IT. fra IT Universitetet. Læreruddannet fra Zahle. Arbejder som UX designer og forretningsudvikler i iværksættermiljøet.

Hvad giver dig allermest energi at arbejde med? Din største faglige interesse/force mm.?

Jeg elsker at teste dimsedutter/wearables, kode dem og lave workshops med børn og voksne og formidle hvordan man bruger IT kreativitet i sin hverdag. Jeg elsker at være nysgerrig og skabe samskabelse med andre i det teknologiske felt. Jeg befinder mig godt som brobygger om det er mellem udvikler og bruger, kode eller brugergrænseflade, koncept eller kunde.

Hvad er din motivation til at være med i DigiPippis bestyrelse?

At være med i DigiPippis bestyrelse giver mig mulighed for at opbygge visionær tilrettelæggelse for hvordan vi får flere piger med i tech. Udvikle nye workshops og events samt relationspleje til at udbygge et rollemodelsnetværk. Min motivation kommer af, at jeg selv har savnet rollemodeller den gang jeg selv skulle foretage studievalg. Vi laver så meget data i dag, at det er vigtigt, at vi har et mindset til at navigere rundt i det, og samtidig bevare vores autencitet, og her vil jeg gerne være med til at skabe balast hos de unges egen digitale historie.

Som Hodja fra Pjort ville sige, har du dadler og du giver dem alle væk har du ingen dadler tilbage. Men har du viden og erfaringer om dadler kan du dele dem med en ven og så har I dem begge.

Helene Aagaard

co-founder af GoGetty & diversitetsrådgiver

Hvad er din uddannelse og hvad arbejder du som/med i dag?

DigiPippi er roden til alt godt, når vi ønsker at sikre mere diversitet i tech samt udbrede forståelse af IT og teknologi til helt unge piger. Hvis jeg som bestyrelsesmedlem i DigiPippi kan være til at udbrede kendskabet og vigtigheden af DigiPippis arbejde til endnu flere unge piger samt offentligheden generelt, så er jeg fuldt overbevist om, at jeg sammen med Eva Fog og de mange andre gode kræfter i DigiPippi er med til at sikre mere diversitet i tech og samfundet generelt.

Aviaja Borup Lynggard​

Indehaver af CxD - Child Experience Design

Hvad er din motivation til at være med i DigiPippis bestyrelse? Jeg er gået ind i bestyrelsesarbejdet for at fremme interessen for teknologi blandt piger, så vi kan få flere piger og kvinder til at præge udviklingen af fremtidens teknologier. Vi har brug for diversitet i dette arbejde og det frirum DigiPippi skaber, giver mod og appetit til at arbejde videre med teknologi. Jeg vil bidrage med min viden indenfor fondssøgning, iværksætteri og forskning, samt bygge bro fra Jylland til Sjælland, så DigiPippi bliver styrket som en landsdækkende organisation.

Laura Erdem

Account Executive - Dreamdata.io

Hvad er din uddannelse og hvad arbejder du som/med i dag? Jeg er diversitets fortæller på arbejdsmarkedet, hvilket allerede starter fra vores børn er i skole. Et af mine mål er til at få flere kvinder i Tech branchen, hvor de klart er underrepræsenteret. Pigerne har brug for støtte til at afprøve teknologien i trygge rammer, finde ud af hvor “cool” det er og få muligheden til at vælge Tech som fremtidens fag, hvis de ønsker det. Jeg er selv mor til to piger og vil gerne være forbillede for dem med budskabet at diversitets forandring skabes med små skridt og støtte til hinanden.