Bestyrelsen i DigiPippi

DigiPippi er bygget op af to instanser: Den arbejdende bestyrelse og en Advisory Group.
Her kan du læse mere om medlemmerne af begge. Vi arbejder alle på DigiPippis mission:

At udligne kønskløften inden for it, teknologi og digitalisering. På pigernes præmisser.

Vores primære målgruppe i DigiPippi er piger ml. 7 og 13 år.

Skriv til DigiPippis samlede bestyrelse på bestyrelsen@digipippi.dk

Eva Fog

Stifter og forkvinde

På en måde var det uundgåeligt, at jeg endte med at stifte DigiPippi i 2015. Som autodidakt pigenørd, der siden 10-års alderen har elsket computere, men aldrig fået forståelse for eller hjælp til det, var jeg på mange måder den første DigiPippi pige.

Efter flere, ikke specielt succesfulde, forsøg på at finde vej ind i IKT-fagene, blev min vej som mange andre kvinders. Jeg måtte skabe den selv.

Min gik bl.a. igennem en masse jobs med computer og mobilsalg samt i sidste ende en Rudolf Steiner pædagoguddannelse. Da jeg efterfølgende valgte at arbejde i det kommunale, for på den måde at bruge mit nørderi og min pædagogiske uddannelse, blev jeg opmærksom på, at meget lidt havde ændret sig fra da jeg var 10 år. Drengene blev anset som ‘naturlige’ teknologibrugere, mens pigerne bakkede ud.

Jeg vedblev at undervise alle børnene, men begyndte samtidig at eksperimentere med køns- og niveauopdelt teknologiundervisning. Samtidig underviste jeg lærere, pædagoger og forældre i, at forstå og formidle til moderne børn.

I 2015 fik jeg udviklingsassistance af Reach for Change, og foreningen DigiPippi blev født. DigiPippi pigen blev til DigiPippis mor.

I dag er jeg specialist i børn og it, med et 360 graders blik på dem og deres verden. I DigiPippi går min tid udelukkende med piger og kvinder, mens jeg i egen virksomhed beholder helhedsperspektivet på alle i en teknologisk verden.

Rikke Nørdum Sonne

bestyrelsesmedlem

Hvad er din uddannelse og hvad arbejder du som/med i dag?

Jeg har både en CBA (akkrediteret e-MBA level) fra AVT Business School. Derudover er jeg også uddannet designer fra Margrethe-Skolen, og gik 2 år på arkitektskolen inden da. Har sågar for mange år siden arbejdet som valutadealer på spot- og terminsmarkedet.

Hvad giver dig allermest energi at arbejde med? Din største faglige interesse/force mm.?

At få lov at fordybe mig i ting der virkelig interessserer mig. Elsker at arbejde med strategier, hvilket kræver markedsundersøgelser, gennemlæsning af utallige rapporter, statistikker osv. Er som en svamp, og elsker at søge mønstre i, og crunche store mængder data. Derudover elsker jeg også at sidde og nørde med web, og arbejder en del med wordpress.

Hvad er din motivation til at være med i DigiPippis bestyrelse?

Har fulgt Eva i hendes rejse helt fra start, hvilket begejstrede mig meget. Min egen ældste datter blev derfor også børnerapporter på Digipippi TV.

Jeg brænder virkelig for at få flere kvinder inden for tech, samt flere kvinder ind på topposter og i bestyrelser i det danske erhvervsliv. Der er brug for flere synlige kvindelige rollemodeller hvis vi skal kunne motivere flere unge kvinder til at vælge at tage uddannelser inden for tech.

Har altid arbejdet i en “mandeverden”, og har selv oplevet både i min fjerne fortid som valutadealer, samt efterfølgende inden for tech, hvor hårdt det kan være som kvinde at blive set, og komme til tops.

Jeg vil være med til at ændre dette ude i organisationerne, på uddannelsesinstitutionerne samt rent politisk, og det kan jeg som aktivt arbejdende bestyrelsesmedlem hos Digipippi.

Mia Meldgaard

Digital Business Developer, Digital Storylab

Hvad er din uddannelse og hvad arbejder du som/med i dag?

Cand. IT. fra IT Universitetet. Læreruddannet fra Zahle. Arbejder som UX designer og forretningsudvikler i iværksættermiljøet.

Hvad giver dig allermest energi at arbejde med? Din største faglige interesse/force mm.?

Jeg elsker at teste dimsedutter/wearables, kode dem og lave workshops med børn og voksne og formidle hvordan man bruger IT kreativitet i sin hverdag. Jeg elsker at være nysgerrig og skabe samskabelse med andre i det teknologiske felt. Jeg befinder mig godt som brobygger om det er mellem udvikler og bruger, kode eller brugergrænseflade, koncept eller kunde.

Hvad er din motivation til at være med i DigiPippis bestyrelse?

At være med i DigiPippis bestyrelse giver mig mulighed for at opbygge visionær tilrettelæggelse for hvordan vi får flere piger med i tech. Udvikle nye workshops og events samt relationspleje til at udbygge et rollemodelsnetværk. Min motivation kommer af, at jeg selv har savnet rollemodeller den gang jeg selv skulle foretage studievalg. Vi laver så meget data i dag, at det er vigtigt, at vi har et mindset til at navigere rundt i det, og samtidig bevare vores autencitet, og her vil jeg gerne være med til at skabe balast hos de unges egen digitale historie.

Som Hodja fra Pjort ville sige, har du dadler og du giver dem alle væk har du ingen dadler tilbage. Men har du viden og erfaringer om dadler kan du dele dem med en ven og så har I dem begge.

Helene Aagaard

co-founder af GoGetty & diversitetsrådgiver

Hvad er din uddannelse og hvad arbejder du som/med i dag?

DigiPippi er roden til alt godt, når vi ønsker at sikre mere diversitet i tech samt udbrede forståelse af IT og teknologi til helt unge piger. Hvis jeg som bestyrelsesmedlem i DigiPippi kan være til at udbrede kendskabet og vigtigheden af DigiPippis arbejde til endnu flere unge piger samt offentligheden generelt, så er jeg fuldt overbevist om, at jeg sammen med Eva Fog og de mange andre gode kræfter i DigiPippi er med til at sikre mere diversitet i tech og samfundet generelt.

Aviaja Borup Lynggard​

Indehaver af CxD - Child Experience Design

Hvad er din motivation til at være med i DigiPippis bestyrelse? Jeg er gået ind i bestyrelsesarbejdet for at fremme interessen for teknologi blandt piger, så vi kan få flere piger og kvinder til at præge udviklingen af fremtidens teknologier. Vi har brug for diversitet i dette arbejde og det frirum DigiPippi skaber, giver mod og appetit til at arbejde videre med teknologi. Jeg vil bidrage med min viden indenfor fondssøgning, iværksætteri og forskning, samt bygge bro fra Jylland til Sjælland, så DigiPippi bliver styrket som en landsdækkende organisation.

Laura Erdam

Enterprise Account Manager - Red Hat​

Hvad er din uddannelse og hvad arbejder du som/med i dag? Jeg er diversitets fortæller på arbejdsmarkedet, hvilket allerede starter fra vores børn er i skole. Et af mine mål er til at få flere kvinder i Tech branchen, hvor de klart er underrepræsenteret. Pigerne har brug for støtte til at afprøve teknologien i trygge rammer, finde ud af hvor “cool” det er og få muligheden til at vælge Tech som fremtidens fag, hvis de ønsker det. Jeg er selv mor til to piger og vil gerne være forbillede for dem med budskabet at diversitets forandring skabes med små skridt og støtte til hinanden.

Advisory Group 2019-2020

Janne Aagaard

Stifter og ejer af Mediekursus.dk

Hvad er din uddannelse og hvad arbejder du som/med i dag?
Medieinnovation, efteruddannelse og kommunikationsrådgivning er mine primære arbejdsområder i min egen virksomhed, Mediekursus.dk. Her afholder garvede journalister kurser for journalister og kommunikatører, og selv underviser jeg på IT-universitetet og på IBA, diplomuddannelsen i cross media marketing. Ved siden af laver jeg podcasts om kriminologi på Heartbeats.dk. Jeg er uddannet journalist på Journalisthøjskolen med en master i journalistik og kommunikation fra Australien.

Hvad giver dig allermest energi at arbejde med? Din største faglige interesse/force mm.?
Jeg elsker at flytte og udfordre folk, uanset om det er unge kandidatstuderende eller garvede fagfolk. At åbne horisonter og vise vidder i livet.

Hvad er din motivation til at være med i DigiPippis Advisory Group?
Da jeg var 12 år købte min mor en commodore 64 til os. Jeg var 12 år, og min to år ældre bror og jeg gik i gang med at lære Basic-programmering via Erwin Neutzsky-Wulffs bog. Vi drømte om et diskettedrev, fordi kassettebåndoptageren havde udfordringer med at loade decathlon ordentlig. Jeg var tæt på tasteskade. Vores monitor var et Sony trinitron 12” skærm, som jeg kun for nylig har overladt til de elektroniske jagtmarker. Min mor lærte mig, at alt hvad drenge kan, kan piger også. Hun havde selv svært ved at svinge en hammer og hader indædt iT. Men hendes budskab gik rent igennem til mig. En stor tak til hende for at have givet mig selvstændig, nysgerrighed og mod til at afprøve alt her i tilværelsen.

Mads Vad Kristensen

Mads Vad Kristensen

Kontaktdirektør, Peytz & Co

Hvad er din uddannelse og hvad arbejder du som/med i dag?
Jeg er oprindeligt uddannet journalist, men de seneste godt 20 år har jeg arbejdet med digital produkt- og forretningsudvikling for både danske og internationale IT- og medievirksomheder både som specialist og som topleder. De senere år har jeg specialiseret mig i udvikling af forretningsmodeller, og er som en af kun ganske få danskere uddannet intensivt af mændene bag Business Model Canvas, Alexander Osterwalder og Yves Pigneur. I dag er jeg partner i et lille bureau – FURTHER. Her hjælper vi vores kunder med at lykkes bedre digitalt ved at hjælpe dem med at identificere og forstå de behov, problemer og udfordringer, deres kunder har, FØR de går i gang med at lave løsningen. Det bliver løsningen både rigtigere og mere værdiskabende af. Samt billigere.

Hvad giver dig allermest energi at arbejde med? Din største faglige interesse/force mm.?
Det største energiboost får jeg, når jeg får muligheden for at hjælpe andre med at lykkes ved at løse problemer, de kæmper med. Det giver mig et kæmpe kick, når jeg kan se, at tingene begynder at gå i den rigtige retning, og jeg ved med mig selv, at jeg har været med til at give det rette skub. Jeg elsker at bruge mig selv og summen af min erfaring kombineret med min store interesse for teknologi og hvor, vi er på vej hen, og jeg er ikke bange for at gå til stålet.

Hvad er din motivation til at være med i DigiPippis Advisory Group?
Min store interesse for DigiPippi kommer tre steder fra. For det første – og vigtigst af alt – er jeg selv far til to små piger, der synes teknologi, robotter og alt det, man ikke lige kan få hænderne helt omkring er spændende. Og den interesse vil jeg gerne stimulere bedst muligt. For det andet fordi jeg i min karriere har nydt at arbejde sammen med kvinder, der i min optik altid bringer et udbytterigt og mere holistisk perspektiv til teknologi og teknologisk udvikling end mænd. Og for det tredje fordi jeg er helt overbevist om, vi som samfund har brug for flere kvinder indenfor teknologi for at sikre, vi bevæger os i den rigtige retning.

Henriette von Essen-Leise

Management Consultant, Mercuri Urval

Hvad er din uddannelse og hvad arbejder du som/med i dag?
Medieinnovation, efteruddannelse og kommunikationsrådgivning er mine primære arbejdsområder i min egen virksomhed, Mediekursus.dk. Her afholder garvede journalister kurser for journalister og kommunikatører, og selv underviser jeg på IT-universitetet og på IBA, diplomuddannelsen i cross media marketing. Ved siden af laver jeg podcasts om kriminologi på Heartbeats.dk. Jeg er uddannet journalist på Journalisthøjskolen med en master i journalistik og kommunikation fra Australien.

Hvad giver dig allermest energi at arbejde med? Din største faglige interesse/force mm.?
Jeg elsker at flytte og udfordre folk, uanset om det er unge kandidatstuderende eller garvede fagfolk. At åbne horisonter og vise vidder i livet.

Hvad er din motivation til at være med i DigiPippis Advisory Group?
Da jeg var 12 år købte min mor en commodore 64 til os. Jeg var 12 år, og min to år ældre bror og jeg gik i gang med at lære Basic-programmering via Erwin Neutzsky-Wulffs bog. Vi drømte om et diskettedrev, fordi kassettebåndoptageren havde udfordringer med at loade decathlon ordentlig. Jeg var tæt på tasteskade. Vores monitor var et Sony trinitron 12” skærm, som jeg kun for nylig har overladt til de elektroniske jagtmarker. Min mor lærte mig, at alt hvad drenge kan, kan piger også. Hun havde selv svært ved at svinge en hammer og hader indædt iT. Men hendes budskab gik rent igennem til mig. En stor tak til hende for at have givet mig selvstændig, nysgerrighed og mod til at afprøve alt her i tilværelsen.

Mia Eton-Mackinsey

Mia Eton-McKinsey

Chief Marketing & Communications Officer, Ri A/S

Hvad er din uddannelse og hvad arbejder du som/med i dag?
Jeg er uddannet indenfor markedsføring og afsætning med afsæt i internationalt økonomisk samarbejde. Efterfølgende har jeg taget flere forskellige kurser indenfor digitalisering. Både fordi det er nødvendigt for mit daglige professionelle virke, men også fordi det er en personlig interesse.

Til daglig arbejder jeg som Chief Marketing & Communications Officer i et revisionsaktieselskab med speciale i fonde.

Hvad giver dig allermest energi at arbejde med? Din største faglige interesse/force mm.?
Min største faglige styrke er min evner indenfor rådgivning, kommunikation og motivation, hvor jeg er god til at drive forandring og nye processer. Det er også herfra jeg henter min egen energi og lyst til at hjælpe andre mennesker med at nå i mål med deres egne ønsker og drømme, både professionelt, strategisk, taktisk og på personligt niveau.

Hvad er din motivation til at være med i DigiPippis Advisory Group?
Min motivation for at være med i DigiPippis advisory group springer ud af et ønske om en mere velafbalanceret kønsfordeling indenfor tech- og IT-området i Danmark. 64% af de danske bestyrelser prioriterer generelt ikke digitale kompetencer og hvis ligestillingen fortsætter i den fart den har nu, har vi først ligestilling i Danmark om 158 år. Den udvikling vil jeg gerne være med til at forandre og drive i en bedre hastighed end for nuværende. Hvis en eller flere piger kan motiveres og hjælpes, så synes jeg det er mit ansvar som voksen professionel kvinde at forsøge at anspore.