DigiPippi er et digitalt og socialt fælleskab for piger mellem 7 og 13 år, som gerne vil lære om teknik, IT og digitale muligheder – på deres egne præmisser!

DigiPippi er hjertebarnet for foreningens forkvinde og stifter, Eva Fog: Efter mange år som nørd – og senere pædagog og digital underviser – har hun set en ulighed mellem pigers og drenges muligheder for at omfavne det digitale. Og hun har – heldigvis! – også set en måde, vi kan ændre uligheden på.

Så, efter at være blevet træt af at råbe højt om behovet for en ændring uden at se den ske, besluttede hun sig for at skabe den selv. Og sådan blev DigiPippi til en sommerdag i juli.

DigiPippi er ikke et forsøg på at skabe teknologi-feminisme, men et tiltag, som ser på pigernes vaner, deres rollemodeller og deres måde at interagere på, for ad den vej at introducere de mange teknologiske muligheder.

DigiPippi er baseret på pædagogiske og uddannelsesmæssige principper, som hylder mangfoldighed, og som samtidig gør det muligt for pigerne at se sig selv, som det de er: Stærke, ressourcerige og talentfulde tech-piger.

Dét er DigiPippi.

DIGIPIPPI METODEN

Hvad – og hvordan – når vi pigerne? Se denne video, og bliv klogere

Hvem er DigiPippi?

DigiPippi er – ud over fællesskabet – også navnet på projektets maskot: En 3D-genereret pige på ca. 11 år.

Hun er, som piger er flest: Nogle gange sød og morsom, andre gange sur og tvær. Nogle dage til blomster og glimmer, andre dage nægter hun at rede sit hår og spise op. Hun kan spille fodbold med sin bror eller lave X-Factor med veninderne. Hun er såmænd bare en pige – ikke en nørd og hverken specielt tøset eller specielt drenget – men en pige, som også kan lide teknologi.

DigiPippi følger pigerne alle steder, og med tiden vil hun blive endnu mere interaktiv. Hun er oprettet som bruger her på siden, så hvis en af pigerne vil være venner, er det muligt 🙂