Der er mange tidspunkter i en ung piges liv, hvor hun føler sig magtesløs. 

Tidspunkter, hvor udefra eller indefra kommende oplevelser gør, at livet føles som en kamp. Noget uovervindeligt og nogle gange ubærligt.

Denne form for magtesløshed, blandet med eventuelle hormonelle forandringer og en generel ’knoklen’ for, at forstå det spirende liv, er ikke nem.

Lægger man udfordringer som ustabile hjemmeforhold, traumer og andet til, er magtesløsheden ofte en konstant, og presserende følgesvend. Noget, som nærmere er en livsbetingelse frem for en tilstand. Noget, som er påtvunget og som kan virke helt umulig, at komme udenom.

Mange piger i denne situation kan finde på, at forsøge sig med forskellige former for selvkontrol, for det er menneskeligt, at have brug for en eller anden form for kontrol. Dette udmønstrer sig bl.a. i selvskade – fysisk og psykisk – eller skade af andre. Uholdbar og endnu mere nedbrydende adfærd, som gør det modsatte af, hvad pigerne ønsker sig.

I vores moderne tech verden, udmønstrer det sig også online. Med et kamera ved hånden, og en hel verden til at se med, kan pineriet fortsætte. Magtesløsheden videreformidles i et misforstået forsøg på, at have en eller anden form for kontrol. Det gøres i desperation og afmagt, og er en version af at tisse i bukserne for, at holde sig varm.

Det er her, hvor vi skal sætte ind og vise pigerne, hvor magtfulde de rent faktisk er.

 Med teknologi kan magten (gen)vindes

I selvsamme magtesløse verden, med selvsamme teknologi, kan enhver pige tage magten tilbage over sit liv. Ikke til selvskade eller udstilling, men som et middel til formidling.
Enhver pige, som er aktiv bruger frem for passiv forbruger, kan skabe sin egen verden med teknologien, og det kræver blot et bevidst valg for, at komme i gang. Intet andet.
Enhver pige kan genvinde magten over sin egen fortælling, og enhver pige – uanset situation – kan gøre dette med teknologien lige ved deres hånd.

Igennem billeder, tekst eller video kan deres historier formidles i formater som DE bestemmer. Formater, som ikke er dikteret af ulykkelige omstændigheder eller andres fortællinger om, hvem de er.
Gennem design, hvad enten det sker gennem kode eller grafik, kan de forme verden til det, de ønsker.

 Selvskabelse frem for selvskade

Mulighederne med teknologi er endeløse, og ved at give pigerne bevidstheden og muligheden for, at udnytte dette, får de magten tilbage over dele af deres liv.

Deres situationer forsvinder ikke. Det samme gør traumer, hormoner, dumme forældre, utro kærester og åndssvage venner heller ikke.

Det handler heller ikke om, at få disse dele til at forsvinde, for det er ikke en magt nogen af os har. Men ved, at forme sin verden med egne udtryk, kan man gøre en forskel.Ikke blot for sig selv, men også for andre.

Alt det kræver er bevidstheden og muligheden. Derudover er det tre klik på YouTube for, at finde en video der kan sætte dig i gang med kodning, grafik, design, 3D, billed- eller videoredigering og alt mulig andet.

Piger spiller en stor rolle i fremtidens udvikling af teknologi, og hvis de har lært at tage magten og skabe deres egen verden, vil de helt naturligt bidrage.

 Vi kan ikke forhindre men vi kan forebygge

Vi kan ikke stoppe piger fra, at føle sig magtesløse. Vi kan ikke forhindre, at behovet for kontrol gør visse piger til selvskadende. Vi kan endnu ikke forhindre, at piger i mange henseender anses som mindre værd, skrøbelige, andenrangs mennesker, brugsgenstande og meget andet.

Vi KAN og SKAL give pigerne adgang til de værktøjer, som kan give dem magten tilbage i et eller andet format, og her er teknologien den åbenlyse løsning.

Som barn og ung var computeren i høj grad min ’redning’ fra et liv, som sjældent var enkelt.

Muligheden for, at finde ro i at skrive mine oplevelser og indre historier ned eller, at tage på ’ferie’ i fantasiverdnerne, som spillene gav mig, gav mig et udtryk og en helt unik skabende mulighed.

Senere blev det, at kunne tegne og male digitalt, kode hjemmesider samt skabe i 3D, en metode for mig at genvinde kontrollen over fraktioner af mit liv.

 Et sundt valg frem for usund reageren

Det stoppede mig ikke fra, at gøre uhensigtsmæssige ting digitalt såvel som analogt, men det gav mig et frirum, hvor JEG havde kontrollen. Sund kontrol.

Hvis ikke jeg havde haft det frirum, var jeg ikke der hvor jeg er i dag. Med teknologi og den digitale revolution fik jeg magten over mit eget liv – mit udtryk.

Lad os sammen vise pigerne, hvor magtfulde de er.

Alle de piger, som ønsker at ændre verden – hvad enten det er deres egen eller andres – kan gøre det. De kan starte allerede i dag! Der er desperat brug for dem i vores fælles fremtid, og alle fortjener en god fremtid.