Bestyrelsen i DigiPippi

DigiPippi har per 1.9.2021 to afdelinger. Hovedbestyrelsen og DigiPippi Odense. 
Her kan du læse mere om medlemmerne af begge. Vi arbejder alle på DigiPippis mission:

At udligne kønskløften inden for it, teknologi og digitalisering. På pigernes præmisser.

Vores primære målgruppe i DigiPippi er piger ml. 7 og 13 år.

DigiPippi Hovedbestyrelsen 2021-2022

Skriv til DigiPippis Hovedbestyrelse samlede bestyrelse på bestyrelsen@digipippi.dk

Grundlægger og forkvinde

Eva Fog Noer

Stifter og forkvinde DigiPippi Danmark - Kasserer DigiPippi Odense

Mail: eva@digipippi.dk
Tlf.: +45 20215121

På en måde var det uundgåeligt, at jeg endte med at stifte DigiPippi i 2015. Som autodidakt pigenørd, der siden 10-års alderen har elsket computere, men aldrig fået forståelse for eller hjælp til det, var jeg på mange måder den første DigiPippi pige.

Efter flere, ikke specielt succesfulde, forsøg på at finde vej ind i IKT-fagene, blev min vej som mange andre kvinders. Jeg måtte skabe den selv.

Min gik bl.a. igennem en masse jobs med computer og mobilsalg samt i sidste ende en Rudolf Steiner pædagoguddannelse. Da jeg efterfølgende valgte at arbejde i det kommunale, for på den måde at bruge mit nørderi og min pædagogiske uddannelse, blev jeg opmærksom på, at meget lidt havde ændret sig fra da jeg var 10 år. Drengene blev anset som ‘naturlige’ teknologibrugere, mens pigerne bakkede ud.

Jeg vedblev at undervise alle børnene, men begyndte samtidig at eksperimentere med køns- og niveauopdelt teknologiundervisning. Samtidig underviste jeg lærere, pædagoger og forældre i, at forstå og formidle til moderne børn.

I 2015 fik jeg udviklingsassistance af Reach for Change, og foreningen DigiPippi blev født. DigiPippi pigen blev til DigiPippis mor.

I dag er jeg specialist i børn og it, med et 360 graders blik på dem og deres verden. I DigiPippi går min tid udelukkende med piger og kvinder, mens jeg i egen virksomhed beholder helhedsperspektivet på alle i en teknologisk verden.

Rikke Nørdum Sonne Hummeluhr

Næstforkvinde

Hvad er din uddannelse og hvad arbejder du som/med i dag?

Jeg har både en CBA (akkrediteret e-MBA level) fra AVT Business School. Derudover er jeg også uddannet designer fra Margrethe-Skolen, og gik 2 år på arkitektskolen inden da. Har sågar for mange år siden arbejdet som valutadealer på spot- og terminsmarkedet.

Hvad giver dig allermest energi at arbejde med? Din største faglige interesse/force mm.?

At få lov at fordybe mig i ting der virkelig interessserer mig. Elsker at arbejde med strategier, hvilket kræver markedsundersøgelser, gennemlæsning af utallige rapporter, statistikker osv. Er som en svamp, og elsker at søge mønstre i, og crunche store mængder data. Derudover elsker jeg også at sidde og nørde med web, og arbejder en del med wordpress.

Hvad er din motivation til at være med i DigiPippis bestyrelse?

Har fulgt Eva i hendes rejse helt fra start, hvilket begejstrede mig meget. Min egen ældste datter blev derfor også børnerapporter på Digipippi TV.

Jeg brænder virkelig for at få flere kvinder inden for tech, samt flere kvinder ind på topposter og i bestyrelser i det danske erhvervsliv. Der er brug for flere synlige kvindelige rollemodeller hvis vi skal kunne motivere flere unge kvinder til at vælge at tage uddannelser inden for tech.

Har altid arbejdet i en “mandeverden”, og har selv oplevet både i min fjerne fortid som valutadealer, samt efterfølgende inden for tech, hvor hårdt det kan være som kvinde at blive set, og komme til tops.

Jeg vil være med til at ændre dette ude i organisationerne, på uddannelsesinstitutionerne samt rent politisk, og det kan jeg som aktivt arbejdende bestyrelsesmedlem hos Digipippi.

Mia Meldgaard

Konsulent og Super frivillig

Mail: …

Hvad er din uddannelse og hvad arbejder du som/med i dag?

Cand. IT. fra IT Universitetet. Læreruddannet fra Zahle. Arbejder som UX designer og forretningsudvikler i iværksættermiljøet.

Hvad giver dig allermest energi at arbejde med? Din største faglige interesse/force mm.?

Jeg elsker at teste dimsedutter/wearables, kode dem og lave workshops med børn og voksne og formidle hvordan man bruger IT kreativitet i sin hverdag. Jeg elsker at være nysgerrig og skabe samskabelse med andre i det teknologiske felt. Jeg befinder mig godt som brobygger om det er mellem udvikler og bruger, kode eller brugergrænseflade, koncept eller kunde.

Hvad er din motivation til at være med i DigiPippis bestyrelse?

At være med i DigiPippis bestyrelse giver mig mulighed for at opbygge visionær tilrettelæggelse for hvordan vi får flere piger med i tech. Udvikle nye workshops og events samt relationspleje til at udbygge et rollemodelsnetværk. Min motivation kommer af, at jeg selv har savnet rollemodeller den gang jeg selv skulle foretage studievalg. Vi laver så meget data i dag, at det er vigtigt, at vi har et mindset til at navigere rundt i det, og samtidig bevare vores autencitet, og her vil jeg gerne være med til at skabe balast hos de unges egen digitale historie.

Som Hodja fra Pjort ville sige, har du dadler og du giver dem alle væk har du ingen dadler tilbage. Men har du viden og erfaringer om dadler kan du dele dem med en ven og så har I dem begge.

Helene Aagaard

co-founder af GoGetty & diversitetsrådgiver

Mail:…

Hvad er din uddannelse og hvad arbejder du som/med i dag?

DigiPippi er roden til alt godt, når vi ønsker at sikre mere diversitet i tech samt udbrede forståelse af IT og teknologi til helt unge piger. Hvis jeg som bestyrelsesmedlem i DigiPippi kan være til at udbrede kendskabet og vigtigheden af DigiPippis arbejde til endnu flere unge piger samt offentligheden generelt, så er jeg fuldt overbevist om, at jeg sammen med Eva Fog og de mange andre gode kræfter i DigiPippi er med til at sikre mere diversitet i tech og samfundet generelt.

Julie Brix

Co-founder af Nordic Business

Mail: ….

Kommer snart

Solveig Malvik

Director of Branding & Outbound Marketing Asetek

Mail: ….

Kommer snart

Kent Fallesen

CEO Buesoe Consulting

Kommer

Hvad er din uddannelse, og hvad arbejder du med i dag?

Master of Science in Business Administration, International Marketing. Til daglig beskæftiger jeg mig med undervisning, bestyrelsesarbejde, mentorarbejde, arbejde på min gård, rådgivning og virksomheder, jeg ejer en andel i.

Hvad giver dig mest energi at arbejde med? Din største faglige interesse/ kraft osv.?

At gøre min del i at gøre verden til et bedre sted ved at være en del af opbygning af organisationer, som kan gøre det, og ved at være lærer.

Hvad er din motivation for at være med i DigiPippis -tavlen?

De fleste af os ved nu, at verden på mange måder må ændre sig. Lighed er en af ​​de vigtige, og forandring kommer ikke af sig selv. Jeg ønsker alle sønner og døtre, at de alle en dag vil opleve en mere retfærdig verden. Ved at slutte mig til DigiPippis bestyrelse giver det mig mulighed for at tage en aktiv rolle i at gøre det.

Mikkel Frich

Co-Founder & Executive Director Teachmillions

Kommer

What is your education and what do you work with today?

I have a background as a teacher specialized in autism and a cand.paed.soc-drop-out. Today I’m the co-founder of Teach millions, a company that provides meaningful learning opportunities to this and future generations across the globe. Our marketplace represents the top 10% of Nordic edtechs.

What gives you the most energy to work with? Your greatest professional interest/ force etc.?

Improving learning opportunities has been my beacon throughout my career in both non profit associations, private and public sector. I focus on how to improve learning ecosystems in order to provide meaningful and sustainable solutions for scale.

What is your motivation to be on the DigiPippis board?

My motivation has two driving forces.

One is democratic and relates to Bildung: We need to ensure that girls are independent and conscious users as well as consumers

The other relates to equal career opportunities: If you haven’t been introduced to tech in a way that is meaningful, chances are that you’re missing out on a potential career path and lack of gender diversity does no good for the individual, for organizations, for companies or for society

DigiPippi brings some highly competent and inclusive approaches to tackle these challenges and I’m proud to be able to contribute.

DigiPippi Odense bestyrelsen 2021-2022

DigiPippi Odenses bestyrelse kan kontaktes på ob@digipippi.dk

Pauline Fredskilde

Forkvinde DigiPippi Odense - medstifter af guldastronaut

Mail: pauline@digipippi.dk

Tlf.: +45 31121808

Thor Ellegaard

CEO af Eduhub

Kommer

Hvad er din uddannelse og hvad arbejder du som/med i dag?

Jeg er uddannet folkeskolelærer og cand.pæd i It-didaktisk design. Men tror fuldt og fast på at livet skal bruges på at lære nyt. Derfor læser jeg stadig nye fag ind imellem.

Mine vågne timer går med alt inden for EdTech verdenen. Jeg driver EduHub som er et Startup Hub for nye EdTechs. Og er også selv involveret i nogle af dem. Jeg elsker at arbejde med god læring og dygtige mennesker. Men har også været i branchen i så mange år nu at jeg ved hvor der kæmpes de helt store kampe. Derfor bidrager jeg også frivilligt som mentor og coach for en lang række danske og internationale EdTech Startups.

Over de seneste år har jeg været dommer i en perlerække af nationale og internationale konkurrence omkring tech og entreprenørskab. Hvilket jeg elsker. Her møder man den helt rå kærlighed til ’idéen’.!

 

Hvad er din motivation til at være med i DigiPippis bestyrelse?

Jeg sidder i DigiPippis bestyrelse fordi jeg tror på konceptet. Og fordi at jeg ud fra min egen erfaring og kendskab til kønsdifferentieret undervisning ved at det gør en forskel. Forelskelsen i teknologi er ikke kønsbestemt. Men tilgang og metode kan godt være det.

Vi har brug for talenter inde for STEM-fagene. Og her må vi bare erkende at vi i århundrede har været for dårlige til at kigge mod 50% af befolkningen. Det kan vi godt lave om på. Og DigiPippi kan være en vigtig brik i dette arbejde, såvel i Danmark som internationalt.

Tommy Otzen

Iværksætter og co-founder af KUBO

Kommer

Bente Brandstrup

Stifter af Pigepotentiale

Kommer

Hvad er din uddannelse og hvad arbejder du som/med i dag?

Jeg er uddannet lærer og uddannelsesvejleder og har efterfølgende også uddannet mig indenfor coaching. I dag er jeg indehaver af Pigepotentiale ApS og Skolecoach ApS.

I Pigepotentiale har jeg coaches tilknyttet lokalt over hele landet, og vores focus er pigers mentale trivsel. I Skolecoach uddanner vi coaches – primært med deltagelse af medarbejdere fra den pædagogiske verden.

Jeg har i mange år været formand for skolebestyrelsen på en stor Heldagsskole og siddet I bestyrelsen og forretningsudvalget i landsorganisationen Skole og Forældre.

Hvad giver dig allermest energi at arbejde med? Din største faglige interesse/force mm.?

Jeg er optaget af Trivsel – uanset om det er i min egen virksomhed eller de bestyrelser jeg indgår i, så er jeg primært optaget af vores mentale trivsel.

Hvad er din motivation til at være med i DigiPippis bestyrelse?

Jeg mødte Eva Fog Noer første gang i 2017, hvor jeg deltog i Reach for Changes acceleratorforløb med min egen virksomhed, og jeg har fulgt Eva og DigiPippi lige siden. Som nævnt ovenfor er jeg optaget af trivsel og deraf følgende også pigers tro på sig selv. Jeg ønsker at understøtte pigers mod til at følge deres interesser samt gøre op med pige og drenge ”fag”.