Hej piger

Mit navn er Miriam, og til daglig arbejder jeg som Community Manager på avisen BT.  I kender måske BT fordi jeres forældre læser den – enten i papirudgaven eller på deres iPad. En Community Manager som mig skriver med brugerne på Facebook. Det kan være hvis de har spørgsmål til en artikel. Jeg holder også øje med kommentarfelterne, hvis nogen skriver noget grimt. Så er det mit ansvar at skjule kommentarerne, så andre brugere ikke bliver vrede over at læse, hvad de skriver.

I har nok prøvet at skrive noget på nettet, som andre misforstod, ikk? Også selvom man måske ikke mente noget dumt med det. Det er bare meget, meget svært at læse hvordan en anden person mener det, de har skrevet. Det kan for eksempel ikke høres om de siger noget glad eller om de siger noget surt.

Derfor har jeg lavet en liste med 7 gode råd, så I kan være med til at holde den gode tone på nettet.

 1. Tænk dig om inden du skriver noget
  Hvis man skriver noget mens man er irriteret eller sur, kan man godt komme til at skrive noget, så andre misforstår det.
 2. Skriv kun noget, du også ville sige højt i virkeligheden
  Mange skriver desværre grimme ting på nettet, fordi de ikke skal sige det direkte til andre. Derfor føler man måske også lidt, at man kan tillade sig at sige noget lidt mere vildt end man normalt ville.
 3. Lad være med at bruge bandeord
  Hvis man er sur på nogen og gerne vil skrive til dem alligevel, så prøv at forklare det så pænt som muligt.
 4. Brug smileys til at vise, hvad du mener
  Der findes tusindevis af smileys, der forestiller alt muligt. Brug dem til at understrege hvad du mener.
 5. ”Hvis man ikke har noget pænt at sige, så er det bedre at holde sin bøtte”
  Kære piger. Jeg mener ikke, at I aldrig nogensinde skal sige fra. For det skal I nemlig. Men hvis I ser nogen skrive rigtig grimt til hinanden på nettet, så er det ikke altid nødvendigt at I deltager i diskussionen.
 6. Kontakt admin, hvis du ser nogen skrive grimt
  Admins er altid glade for at høre, hvor nogen ikke opfører sig ordentligt. Man er ikke en sladrehank, hvis man fortæller at man har set nogen skrive grimt. Tværtimod er man sej, fordi man ikke vil være med til at folk skriver grimt til hinanden på nettet.
 7. Vær høflig
  Brug almindelig høflighed. Tænk altid på, hvem du skriver til. Skriver du til din mor? Til din veninde? Til din farmor?