Bevilling til udvikling af DigiPippi Academy

DigiPippi er i rivende udvikling og vil gerne fastholde endnu flere pigers begejstring for IT og teknologi i fremtiden. I foreningen er et af vores fokus at kunne forbedre mulighederne for kursus og uddannelse af vores rollemodeller.

Hos Teknologipagten har de et helt særligt fokusområde – nemlig at få flere kvinder i STEM-fagene, og dermed løse et problem med manglende arbejdskraft i branchen. Dette har Teknologipagten valgt at imødekomme og valgt at støtte projekter og initiativer, der skal fange pigers interesse for teknologi.

“Derfor er der brug for at udvide talentpuljen og de aktiviteter, der iværksættes, så de rette rollemodeller, sammenhænge og muligheder opstår for, at piger og kvinder fatter interesse for STEM-fagene og de muligheder for at præge verden omkring os, som STEM-færdigheder giver.” – Teknologipagten, 5. februar 2020

På baggrund af dette har Teknologipagten nu valgt at støtte DigiPippi som initiativ og projekt. Foreningen har fået tildelt 250.000 kroner, som skal benyttes til tiltaget DigiPippi Academy.

DigiPippi Academy er en læringsplatform, der skal skabe mulighed for vores rollemodeller og eksterne undervisere til at blive certificeret i DigiPippi-metoden, hvilket er en konkret pædagogisk metode til undervisning i IT og teknologi af 7-13 årige piger.

Foreningen er meget taknemmelige for at have modtaget denne bevilling fra Teknologipagten, og for nu at kunne skabe nye muligheder for bedre kursus og uddannelser til vores seje rollemodeller!

2 tanker om “Bevilling til udvikling af DigiPippi Academy

 1. Tina Hellum Svar

  Som en lidt ældre “pige” 70´er årgang, der var med på at gennemskue alt indeni computerne dengang de kom frem, men som med tiden er stået helt af det tekniske og idag er jeg nærmest gået helt i off mode når jeg skal sætte mig ind i en ulogisk opbygget smartphone. Men jeg kan se mulighederne og syntes I har fat i noget helt rigtigt. Og så til mit spørgsmål.

  10 tommerfingre – min datter Sally på 12 år har forresten fået en kæmpe en af slagsen – tænker om det har noget at gøre med det kinesiske fænomen…. mange fik jo “muteret” deres efter for meget kæledyrsrobot. Noget så basalt, som at have fokus på det gode gamle 10 finger system. Ja, at få det lært så hurtigt som muligt, for så kan meget arbejde jo gøres hurtigere og kan man “tænke” gennem fingerne så bliver meget meget nemmere og jeg tror også at det at ergonomisk at bevæge alle fingerne er sundere end at “tæske” løs med pegefingerne. Er det noget I har på programmet? Jeg fik det jo lært på handelsskolens ETB fag, men de kunne jo ligeså lære det nu?

 2. Eva Fog Svar

  Hej Tina,
  Nej – det har vi ikke. Umiddelbart er det ikke den slags vi arbejder med at gøre.
  Vores arbejde handler om skabe interesse for teknologi ved at bruge pigernes interesser.

  Mvh Eva

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.