NYHED

DigiPippi opruster med flere stærke IT ambassadører

Efter en forrygende vinter- og forårsperiode tager foreningen DigiPippi de næste skridt, og afslører de foreløbigt sidste DigiPippi Ambassadører.

  • Natasha Friis Saxberg, Digital Strateg, forfatter og bestyrelsesmedlem (næstformand i Fonden for Socialt Ansvar)

  • Lisbeth Chawes, CEO Esoft Connect

  • Frederikke Schmidt, Founder & Creative Director Roccamore

Natasha Friis Saxberg

Digital Strateg, forfatter og bestyrelsesmedlem
(næstformand i Fonden for Socialt Ansvar)

Lisbeth Chawes

CEO – Esoft Connect

Frederikke Schmidt

Founder & Creative Director Roccamore

De tre nye ambassadører repræsenterer tilsammen en bred vifte af, hvad det vil sige at være kvinde i IT. Med forskellige baggrunde og roller i dansk erhvervsliv, er Natasha, Lisbeth og Frederikke eksempler på mangfoldigheden som mangler i dansk IT. 

” Vi kommer til at tabe som samfund hvis vi ikke sikre at der er nok kompetencer til at løfte Danmarks kæmpe potentiale for vækst og innovation”

Natasha Friis Saxberg
Digital Strateg, forfatter og bestyrelsesmedlem (næstformand i Fonden for Socialt Ansvar)

“Jeg har sagt ja til at være DigiPippi Ambassadør, fordi der er og bliver endnu mere mangel på IT kompetencer og diversitet indenfor STEM. Vi kommer til at tabe som samfund, hvis vi ikke sikrer at der er nok kompetencer til at løfte Danmarks kæmpe potentiale for vækst og innovation. De lande der formår at få uddannet nok dygtige talenter, og sikre at de talenter er ligeså mangfoldige som de brugere de skal skabe værdi for, er dem der vinder fremtidens digitale kapløb gennem innovation, vækst og entrepreneurship.

DigiPippi arbejdet er, sammen med mange andre initiativer, med til at skabe fokus på de udfordringer vi har med at få unge, og kvinder til at vælge STEM-uddannelser. Dette er fundamentet nu såvel i fremtiden for at skabe vækst og innovation – hvor teknologi og digitalisering bliver lige så centralt i vores samfund som vand og elektricitet.”

“Al statistik viser at man skal påvirke pigerne i en tidlig alder for at få deres interesse skabt.”

Lisbeth Chawes
CEO Esoft Connect

“Jeg er kvinde og jeg har arbejdet i tech i +15 år typisk med mænd. Derfor vil jeg gerne støtte op omkring dette fantastiske initiativ, da vi har behov for at motivere og engagere piger fra en tidlig alder.

Det er alfa omega at få flere piger til at arbejde med teknologi. Al statistik viser at man skal påvirke pigerne i en tidlig alder for at få deres interesse skabt.”

“Vi skal ikke bruge tiden på at skabe drama omkring problemerne, men i stedet forsøge at forstå udgangspunktet, så vi kan ændrer scenen for den næste generation.”

Frederikke Schmidt
Founder & Creative Director Roccamore

“Jeg tror på, at det er vigtig at tale om forskellen mellem kønnene, uden at der går for meget hygge-feminist i den. Vi skal ikke bruge tiden på at skabe drama omkring problemerne, men i stedet forsøge at forstå udgangspunktet, så vi kan ændre scenen for den næste generation. Jeg tror på at den stærkeste udvikling sker hos individet, samfundet skal nok følge med, men ægte innovation starter med den enkelte.

DigiPippi har forstået at gå tilbage til udgangspunktet, og ændre unge pigers syn på IT. Med pædagogisk forståelse og kreativ tankegang, har Eva formået at skabe et program, der inspirerer pigerne til at udforske IT og opdage nye muligheder, samtidig med at de bliver stærkere, mere selvsikre individer. Vi har brug for flere dygtige kvinder i verden, flere af dem, der tror på sig selv og formår at tænke stort. Derfor kan DigiPippi gøre en forskel.”