DigiPippi henter fondsstøtte og åbner ny tech-kanal til piger

Den frivillige forening DigiPippi, der arbejder med at få flere piger ind i IT og tech, har fået en halv million i fonds- og sponsorstøtte og åbner nu fast sekretariat. Samtidigt lancerer foreningen helt nye tech-kanaler på YouTube og instagram drevet af teenage-piger. 

Efter 4 år udelukkende som frivillig forening tager organisationen DigiPippi i dag et stort skridt, når foreningen åbner et nyt sekretariat takket være fonds- og sponsorstøtte på en halv million kroner. Den store støtte vil gør det muligt at lancere en række nye initiativer rettet mod piger, og tage skridtet mod at åbne flere klubber i Danmark.

 

Det er først og fremmest Knud & Dagny Gad Andresen Fonden, der har støttet foreningen med et tilskud på 400.000,- kr.  

“DigiPippi projektet er et super relevant projekt, der sætter fokus på at opkvalificere alle vores dygtige piger også indenfor IT. Knud & Dagny Gad Andresens Fond finder projektet for meget støtteværdigt grundet projektets i forvejen flotte resultater, hvorfor Fonden har ønsket at bidrage til, at projektet kan skaleres, således at det kan nå ud til endnu flere unge piger.”

Microsoft bliver Sølv-sponsor

Microsoft Danmark er samtidig indtrådt som DigiPippis første Corporate Sponsor med 50.000 kr. Samlet vil de 505.000 kr. nu gøre det muligt muligt for foreningen DigiPippi at træde ind i næste fase af deres ambitiøse udvikling.

“I Microsoft støtter vi en række initiativer, som skal få flere unge til at interesse sig for teknologi. Det er vigtigt, at vi får en mangfoldig gruppe af mennesker til at skabe vores teknologi og her laver DigiPippi værdifulde indsatser, som kan få fat i den gruppe, der har sværest ved at udfolde sig i vores branche, nemlig pigerne og kvinderne. Vi håber, at med vores samarbejde kan vi få flere piger til at blive inspireret til at tage en STEM/IT uddannelse og være med til at skabe fremtiden.” – Sara Kolka, Microsoft Development

Helt nye tech-kanaler til piger

Tuborgfondet har også valgt at støtte DigiPippi med 55.000 kr. De nye tilskud gør det blandt andet muligt for DigiPippi at lancere ”DigiPippi Club”, der er to nye YouTube og Instagram kanaler med teknologisk indhold for kernemålgruppen, piger 7-13 år. Indholdet vil blive præsenteret af unge kvinder, de såkaldte junior rollemodeller, mellem 15 og 20 år. Det er samtidig foreningens første projekt stilet mod teenagepiger.

Nye initiativer på vej

Udover de nye initiativer med juniorrollemodeller, har foreningen planer om at åbne en masse nye klubber i DK, samt inden for de næste 3 år at åbne afdelinger uden for Danmarks grænser.

Eva Fog

Eva Fog

Stifter og forkvinde

RikkeNoerdumSonne

Rikke Nørdum Sonne

Arbejdende bestyrelsesmedlem og forretningsudvikler

Powerteamet i det nye sekretariat

Fra 1.7.19 vil stifter og forkvinde Eva Fog samt bestyrelsesmedlem og rådgiver Rikke Nørdum Sonne officielt tiltræde fuldtids og fungere sammen som ledelsen i det nye sekretariat. Med den nye økonomiske støtte, kan DigiPippi nu begynde at bakke op om den meget intensive stigning i aktiviteter, samt den øgede opmærksomhed fra ind- og udland.

“Med disse penge træder vi nu over i at blive den professionelle forening, som vores brugere og støtter længe har ønsket”, fortæller DigiPippis stifter Eva Fog.

“Som ren frivillig forening var det ikke længere muligt at imødekomme udviklingen, hvorfor Rikke Nørdum Sonne og jeg siden januar har dedikeret al vores tid til at få DigiPippi videre til et helt nyt niveau. Efter at have arbejdet tæt sammen 5 måneder på fuld tid uden løn, bliver det fantastisk at kunne gøre sin passion til et fuldtidsarbejde.”

“Dette er dog kun begyndelsen, og det hårde arbejde med at søge fonde og sponsor partnere fortsætter på fulde drøn” udtaler Rikke Nørdum Sonne, der har ansvaret for forretningsudviklingen – herunder samarbejder, sponsorater og fondsansøgninger i foreningen.

“Vi har fået ualmindelig travlt i DigiPippi, og har derfor brug for kapacitet til at iværksætte de mange kommende aktiviteter og klubber der er planlagt. Vi har fået stor succes og har allerede nu bevist fantastiske resultater i arbejdet med at få flere piger til at interessere sig for IT og teknologi. Vi har derfor udarbejdet en ambitiøs 3 års plan, og ønsker fremover at kunne dokumentere disse resultater til brug i forskningsøjemed mhp at få ændret fremtiden for piger verden over, såvel som sikre ligestilling i IT-branchen som helhed.” siger Rikke Nørdum Sonne.

 

Eva Fog, Forkvinde og stifter af DigiPippi

DigiPippi er hjertebarnet for foreningens forkvinde og stifter Eva Fog. Efter mange år som nørd – og senere pædagog og digital underviser – har hun set en ulighed mellem pigers og drenges muligheder for at omfavne det digitale. Og hun har – heldigvis! – også set en måde, vi kan ændre uligheden på. Så, efter at være blevet træt af at råbe højt om behovet for en ændring uden at se den ske, besluttede hun sig for at skabe den selv. Og sådan blev DigiPippi til en sommerdag i juli for snart 4 år siden.

Rikke Nørdum Sonne, Forretnings- & partneransvarlig samt bestyrelsesmedlem

Med knapt 20 års erfaring med udvikling af forretningsstrategier inden for online salg, markedsføring, kommunikation mm, var det et naturligt valg at lade Rikke Nørdum Sonne indtræde i foreningen DigiPippi som bestyrelsesmedlem. Rikke Nørdum Sonne er selv rollemodel i DigiPippi, har været trofast støtte siden foreningen startede, og har endda en datter der selv har været DigiPippi børnereporter. Rikke brænder for at udligne kønsforskellen i IT og tech.

Hvad er DigiPippi?

DigiPippi er et digitalt og socialt fælleskab for piger mellem 7 og 13 år, som gerne vil lære om teknik, IT og digitale muligheder – på deres egne præmisser! DigiPippi er ikke et forsøg på at skabe teknologi-feminisme, men et tiltag, som ser på pigernes vaner, deres rollemodeller og deres måde at interagere på, for ad den vej at introducere de mange teknologiske muligheder.

DigiPippi er baseret på pædagogiske og uddannelsesmæssige principper, som hylder mangfoldighed, og som samtidig gør det muligt for pigerne at se sig selv, som det de er: Stærke, ressourcerige og talentfulde tech-piger.

DigiPippi er en del af Reach for Change, og blev i 2018 udnævnt som værende “Best Practise” af det europæiske ligestillingsråd EIGE.

Kontakt

Hvis du ønsker yderligere oplysninger eller vil lave interviews kan du kontakte DigiPippi her:

Bestyrelsesmedlem og ansvarlig for forretningsudvikling

Rikke Nørdum Sonne

Mail: rikke@digipippi.dk

Mobil: 53 69 10 24

Forkvinde / stifter

Eva Fog

Mail: eva@digipippi.dk

Mobil: 20215121