Fortæl lidt om dig selv som person


Jeg  er 27 år og bor i København på Frederiksberg. Jeg har altid været interesseret i teknologi og var meget hurtigt inde i den digitale verden, da den begyndte at tage form. Det er min hovedinteresse jeg har delt og lært med min far. Jeg gik i gymnasiet på matematisk linje og jeg tog sort bælte i taekwondo da jeg var 19 år.  Jeg læser Datalogi og er nu ved at afslutte mit speciale.
Jeg har undervist på VUC-fyn i forskellige matematiske niveauer, og tidligere i matematisk forståelse på ungdomsskolen i Odense. Jeg har været repræsentant for IMADA ved forskningens døgn i Odense, hvor det var der min interesse i at fremme datalogien startede.

Hvad er din professionelle og/ eller interessemæssige baggrund inden for IT, teknik og det digitale?


Da jeg var 20 år begyndte jeg på SDU i Odense, på naturvidenskabeligt fakultet, for at læse datalogi. Datalogi er læren om hvordan en computer fungerer. Vi har fag der handler om teoretisk datalogi, der er meget matematiske. Og  vi  har anvendt datalogiske fag hvor vi koder programmer, indenfor en  bred vifte af problemløsninger.
Årsagen til jeg valgte at læse datalogi er at jeg  var matematisk stærk i gymnasiet, men gerne ville læse noget andet end matematik, det samt min interesse i det tekniske gjorde at jeg valgte datalogi. Min interesse ligger i hvordan man teoretisk kan udregne et program inden man koder det, fx ved analyse af datastrukturer og køretider, således at man kan lave det bedste program første gang.

Hvorfor er du rollemodel for DigiPippi?


Det har altid været en hjertesag for mig at få flere kvinder til at interessere sig for datalogi.  Efter jeg læste hensigterne og formålet for DigiPippi, synes jeg det var et initiativ, der  kunne gøre en forskel.
Jeg føler at jeg vil kunne gøre en forskel gennem DigiPippi og fremme interessen for datalogi. Jeg kan bidrage med en masse relevante personlige oplevelser og erfaringer.

Hvad håber du din rolle vil bibringe piger inden for IT, teknik og det digitale?


Jeg ønsker at guide piger mod en akademisk uddannelse indenfor IT. At guide dem ind i en datalogisk verden, hvor de modigt  kaste sig i noget, der er uvant og kan virke skræmmende og usikkert. Jeg vil vise at det ikke er kun er bestemte stereotyper, der er dataloger. Jeg ønsker at fremme den datalogiske dannelse og derigennem give interesse, viden og  motivation til en bedre  forståelse af den digitale verden de er en del af og anvender dagligt.