Fortæl lidt om dig selv som person

Som person er jeg ambitiøs og målrettet. Jeg er sjældent den, der brillierer med smalltalk, og nye bekendtskaber opfatter mig nogle gange som arrogant. I virkeligheden er jeg faktisk ret genert, men mine venner ved, at jeg er meget social og faktisk lidt af en entertainer, når man lærer mig at kende.

Hvad er din professionelle og/ eller interessemæssige baggrund inden for IT, teknik og det digitale?

Min praktiske baggrund ned kommunikation og web har gjort, at jeg i dag arbejder med en teknisk gren af digital marketing, som hedder søgemaskineoptimering (SEO).

Som selvstændig konsulent og hjælper jeg virksomheder med SEO, det vil sige at justere kundens hjemmeside og dens indhold, så Google giver den en bedre placering på de relevante søgeord. Alle blomsterhandlere vil gerne ligge som det første resultat, npr folk søger på “blomster”, men der er kun en, der kan. Og det hjælper jeg mine kunder med.

Nogen synes, det lyder kedeligt, men jeg er lykkelig for endelig at lave noget, der skaber konkret værdi og ikke bare ender i en skuffe med nogle andre rapporter.

Hvorfor er du rollemodel for DigiPippi?

Jeg er rollemodel for DigiPippi, fordi jeg ville ønske, at nogen havde været det for mig. Da jeg var yngre, forstod jeg intet af alt det fantastiske, nærmest utænkelige, som computere kan.

Jeg troede, at alt det med computere var megakedeligt og alt for svært for mig. Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage, tage mig selv i hånden og vise mig selv, hvad jeg ville lære. Men i stedet kan jeg være med til at vise de nye generationer det.

Egentlig var jeg ret gammeldags i gymnasiet. Jeg foretrak papirbøger fremfor elektroniske gadgets, ejede ikke en smartphone og gad sjældent sætte mig ind i nye systemer.
Jeg læste samfundsvidenskab (sambach) på RUC og ville være kønsforsker. Men jeg kørte sur i lange, diffuse analyser, der ente i rapporter, som ingen rigtigt læste. Jeg savnede at lave noget konkret, at skabe noget.

Jeg har altid været glad for at skrive, og da jeg begyndte at få studiejob og frivilligjobs inden for kommunikation, fandt jeg ud af, at jeg også havde flair for det tekniske. Hele vejen var det learning-by-doing. Jeg har endelig født opbygget en digital selvtillid, som gør, at jeg kan lære det meste – jeg har endnu ikke at give op, fordi noget er for svært.

Hvad håber du din rolle vil bibringe piger inden for IT, teknik og det digitale?

Jeg håber at kunne bidrage til at bare én pige ser, at computere er seje og kan alt muligt fedt, som hjælper mennesker på alle mulige måder.

Det er slet ikke så svært! Alt kan læres med et skridt ad gangen og en god portion gå-på-mod.

Det digitale er hverken en drengeting eller en voksenting. Det er for alle, og man kan bruge det på et uendeligt antal måder. Jo mere fantasi, du har, jo bedre.

Andet du gerne vil sige?

Jeg hører mange piger sige, at de gerne vil arbejde med mennesker. De mener tit, at de gerne vil hjælpe andre, og det gør man ved helt fysisk at være til stede. Jeg er selvfølgelig lykkelig for, at der er nogen, der vil være sygeplejersker og tage sig af mig, når jeg er syg. Jeg er lykkelig for, at nogen vil være hjemmehjælpere og tage sig af mig, når jeg er gammel, og at pædagoger vil tage sig af mine børn.

Men jeg er især lykkelig for, at nogen har skabt en mobil, der er så simpel, at min farmor selv kan finde ud af den. Jeg er lykkelig for, at nogen har lavet et høreapparat, så vi kan tale sammen. Jeg er lykkelig for, at nogen er blevet eksperter i, hvordan børn bedst lærer ved hjælp af computere. Jeg er lykkelig for, at nogen har opfundet en app, der har hjulpet mig rigtigt meget med at lære fransk. Jeg er lykkelig for, at nogen har udarbejdet en app, der gør at jeg kan ringe 112 og blive fundet via GPS.

Det digitale handler rigtigt meget om mennesker. Hvis du gerne vil arbejde med mennesker, så synes jeg, du skal prøve kræfter med det digitale. For selvom en computer kan mange ting, så er den altså styret af folk med god fantasi.