Fortæl lidt om dig selv som person


Jeg er 23 år og læser til civilingeniør i Produkt- og Designpsykologi på Aalborg Universitet. Hvad uddannelsen indebærer fremgår ikke umiddelbart af navnet, men helt konkret handler det om at designe brugervenlige og intuitive produkter ved at kombinere viden om den menneskelig psykologi med ingeniørfag. Jeg har altid interesseret mig for teknologi og de mere tekniske produkter, da jeg synes at det giver så mange muligheder, hvilket heldigvis også er et af de stor fokusområder i min uddannelse.
Min fritid bruger jeg nok som de flest andre, eksempelvis sammen med min familie, venner eller kæreste. Derudover, når jeg ikke sidder fordybet i mit studie, arbejder jeg eller dyrker kampsport.

Hvad er din professionelle og/ eller interessemæssige baggrund inden for IT, teknik og det digitale?


For mig handler det meget om at teknikken skal fungere og ikke bare se godt ud. Derfor er min interesse heller ikke på et specifikt område, men generelt bare på alle mulige forskellige sjove, nye, og anderledes teknologier – om det er en ny telefon, computer eller højttaler der skal sættes op. Min interesser er mere teknikken bag, og hvordan vi bedst kan opfylde brugerens behov. Gennem mit studie har jeg f.eks. erfaring med elektroniske kredsløb, programmering, statistik over til de mere bløde fag som brugertest, UX og psykologi.

Hvorfor er du rollemodel for DigiPippi?


Jeg synes det er en unik mulighed for at vise pigerne at teknologi og IT f.eks. ikke kun handler om at være en ‘computermus’ i en mørk kælder og programmere. IT og teknologi er rigtig mange ting, og der er rigtig mange muligheder her indenfor. Det er min egen uddannelse også et godt eksempel på.

Hvad håber du din rolle vil bibringe piger inden for IT, teknik og det digitale?


Jeg håber at pigerne ser at teknologi er noget alle kan lære, og noget de alle kan være med til. Det handler bare om at være nysgerrig, og have lysten til at udforske det, som de synes er spændende! Hvis der er noget man synes er spændende, så skal man også nok blive god til det. Det er i hvert fald min erfaring.

Andet du gerne vil sige?


“Learning by doing”. Den letteste måde at lære det på, er ved at få fingrende i det! Det har i hvert fald virket for mig.