Fortæl lidt om dig selv som person

Jeg hedder Mia og er 37 år og bor på Amager med min familie. Jeg husker mine EDB-timer i min folkeskole, hvor vi spillede Frogger for det meste af tiden, var nogle af de bedste timer i min skolegang.

Jeg husker at min venindes far altid sad og spillede på sin Amiga og lavede små justeringer hele tiden på den, så den kunne performe bedre, og var dybt imponeret over at han kunne bruge så lang tid foran Amigan’en. Jeg kan huske den første computer i mit eget hjem var min Amitech, som jeg fik i niende klasse 1993 og vandt billetter til Roskilde festivalen via et CD-rom spørgeskema. Det var tider men også hårdt når man er den stille pige og havde et akavet forhold til det at nørde noget. 

Hvad er din professionelle og/ eller interessemæssige baggrund inden for IT, teknik og det digitale?

Jeg har baggrund som speciallærer hvor jeg startede med at undervise autister i IT baseret læringsspil og blev grebet af spændingsfeltet mellem IT, designprocesser og læring. Hvilket gav anslag til at tage en cand.it på IT universitet, hvor der blev nørdet på fuld tryk.

Jeg arbejder i et lille softwarefirma der hedder Ubivox, hvor jeg laver teknisk support og formidling.

Siden 2010 har jeg freelancet i et iværksætter firma og forum der hedder Digital Storylab, hvor vi netop skræddersyr workshops i digitale fortællinger til børn og unge. 

Hvorfor er du rollemodel for Digipippi

Jeg har været med i netværket #skolechat på twitter fra starten af, og har selv fået nogle gode rollemodeller der, derfor ved jeg hvor vigtigt det kan være at have nogle man kan få inspiration fra til at styrke sin online identitet.

Jeg er yderligere hos Coding Pirates og mentor på IT universitet for nyuddannede kandidater og tænkte at noget af det fineste er at være rollemodel og digital stilladsbygger for den næste generation. Jeg tror at det vigtigste er at tage udgangspunkt i sig selv som kvinde, der arbejder i softwarebranchen og er i mindretal på sin arbejdsplads. At turde give lys til sin egen historie, der så forhåbentlig kan give lys til de unge kvinder, der står over for et meget mere komplekst digitalt landskab.

Hvad håber du din rolle vil bibringe piger inden for IT, teknik og det digitale

Vi laver så meget data i dag at det er vigtigt at vi har et mindset til at navigerer rundt i det, og samtidig bevare vores autenticitet, og her vil jeg gerne være med til at skabe balast til de unges egen digitale historie.

Andet du gerne vil sige

Som Hodja fra Pjort ville sige, har du dadler og du giver dem alle væk har du ingen dadler tilbage. Men har du viden og erfaringer om dadler kan du dele dem med en ven og så har i dem begge.