NYHED

DigiPippi får tre kvindelige topchefer som ambassadører og bliver landsdækkende

Foreningen DigiPippi tager et stort skridt fremad i 2019, hvor foreningen udpeger tre prominente forbilleder til ambassadører. 

Samtidigt rykker foreningen nu udenfor København med klubber i Aarhus og Svendborg.

Mød DigiPippis første 3 Ambassadører:

– Anja Monrad, Senior Vice President for Central og Østeuropa i DELL EMC

– Sahra-Josephine Hjorth, co-founder i CanopyLab, samt

– Camilla Ley Valentin, co-founder og COO i Queue-IT.

”Hvis piger skal fange interessen for teknologi, er det helt afgørende, at de har nogle kvindelige rollemodeller at se op til. Det er hele grundideen bag DigiPippi,” siger Eva Fog, der er forkvinde og som stiftede foreningen i 2015.

Eva Fog opdagede efter flere års arbejde med teknologi, at pigers tilsyneladende manglende interesse for teknologi forsvinder, når de blev præsenteret for teknologien i selskab med en kvindelig rollemodel, og i endnu højere grad, når der ingen drenge var. Som tre 4-klasses piger udtalte ved et DigiPippi skoleforløb: “Det er sjovt, fordi det kun er pigerne – og sådan noget plejer mest at være for drenge”.

Derfor er det også en naturligt skridt op af stigen, at DigiPippi nu udnævner tre IT-ledere som DigiPippi Ambassadører, hvis arbejde i teknologiens verden er en inspiration for andre. De første 3 nye ambassadører har på forskellig vis fundet vej til toppen af IT-branchen, hvor de repræsenterer det fåtal af kvinder i ledende stillinger.

Anja Monrad: Der er brug for balance

“[..] Det er afgørende for vores alles samfund at vi få skabt en meget bedre balance mellem kønnene indenfor teknologibranchen.”

Anja Monrad
DELL EMC

Anja Monrad har i over 16 år været med til at forme DELL EMC til det, firmaet er i dag. Under hendes ledelse har DELL taget mange initiativer til, at gøre virksomheden inkluderende og alsidig. Specielt kønsligestillingen står hendes hjerte nær.

“Det er en stor ære at være en af DigiPippi’s første ambassadører, og jeg håber inderligt, at jeg derigennem kan være med til at skabe fokus på det fantastiske arbejde som alle de frivillige i DigiPippi laver.

Deres arbejde er super vigtigt, da det er afgørende for vores alles samfund at vi få skabt en meget bedre balance mellem kønnene indenfor teknologibranchen (og alle andre steder for den sags skyld) – og det starter med at skabe interessen allerede hos de unge piger. Hvis vi ikke får en bedre mangfoldighed, vil vi dels ikke dage fuldt udbytte af alle synspunkter fremover, men endnu mere vigtigt vil vi risikere at teknologiens verden – og dermed det samfund vi alle skal leve i – bliver designet udelukkende af mænd/drenge. Derfor skal pigerne på banen – og her er DigiPippi og deres indsat helt uundværlig!”

Camilla Ley Valentin: Brud med glasloftet

“Jeg ønsker at vise kvinder, at det er muligt at være både IT-iværksætter, leder og kvinde.”
Camilla Ley Valentin
Camilla Ley Valentin
Queue-IT

Camilla Ley Valentin, COO i firmaet Queue-IT, der leverer systemer til at stå i virtuelle køer hos f.eks. SKAT og Billetlugen, har været en synlig og aktiv rollemodel samt talsperson for ligestilling i tech-industrien og iværksætteri gennem mange år.

“Jeg sagde ja til at blive DigiPippi Ambassadør af flere årsager. Synliggørelsen af kvinder i ledelsespositioner i IT-branchen er med til at bryde det glasloft, som kvinder møder når de forsøger at avancere. Jeg ønsker at vise kvinder, at det er muligt at være både IT-iværksætter, leder og kvinde. Både i egen virksomhed men også generelt. Samtidig er jeg mor til to døtre, som gerne skulle vokse op og have mulighed for at blive hvad end de ønsker.

DigiPippis arbejde med at gøre teknologi tilgængeligt for pigerne i øjenhøjde, er en indsats der gør en forskel. Der tales meget om at noget skal gøres. DigiPippi agerer, og når i processen mange forskellige typer af piger. Det er vigtigt at vise, at det ikke kræver at man er hankøn eller en speciel type for, at kunne bruge og skabe teknologi.”

Vi er i DigiPippi super stolte over at disse super seje kvinder ønsker at bakke op omkring vores arbejde, og vi ser frem til et fremtidigt godt samarbejde med dem alle.

Sahra-Josephine Hjorth: For fremtidens ledere

”DigiPippi arbejder for at gøre STEM-fagene tilgængelige og spændende for den næste generation af kvindelige ledere.”

Sahra-Josephine Hjorth
CanopyLab

”Jeg er DigiPippi-ambassadør, fordi jeg støtter de engagerende måder, hvorpå DigiPippi-metoden inspirerer unge piger. DigiPippi arbejder for at gøre STEM-fagene tilgængelige og spændende for den næste generation af kvindelige ledere. Det vil jeg gerne bidrage til, særligt da jeg havde svært ved at finde kvindelige rollemodeller som barn.

Hvis vi skal løse verdens største problemer så som klimaforandring, fattigdom og mangel på adgang til uddannelse, så skal vi bliver bedre til at fange minoriteter og aktivt inkorporer mere diverse perspektiver i vores virksomheder. DigiPippis arbejde er meget vigtigt, da det kan bidrage til at vi får flere kvinder indenfor STEM og som ledere af STEM-virksomheder.”

DigiPippi rykker ud i landet

2019 bliver også året, hvor DigiPippi gennem 30 events på landsbasis og 2 nye klubber i Svendborg og Aarhus intensiverer indsatsen.

I Aarhus er indsatsen bakket op af Aarhus Universitet, hvor klubben får til huse, mens det i Svendborg er den lokale skole Byhaveskolen, som slår dørene op. Begge klubber ser frem til at tilbyde pigerne velkommen onsdage i lige uger, med opstart i februar. Klubberne er en naturlig udvidelse af det eksisterende arbejde, og de lokale ildsjæle ser frem til at møde pigerne.

For mere information om Aarhus kan Annemette Nelleberg kontaktes på annemette@digipippi.dk eller mobil 61301686, og på Fyn Pauline Fredskilde på pauline@digipippi.dk eller mobil 21121808.

Om DigiPippi

Foreningen DigiPippi blev stiftet i september 2015 af Eva Fog, autodidakt IT-nørd og Steiner pædagog, med støtte fra den internationale NGO Reach for Change. Målgruppen er hovedsageligt piger i alderen 7 til 13 år, som gennem events og klubber kan få en interesse for teknologi på deres præmisser.

Med udgangspunkt i pigernes eksisterende interesser inspirerer de kvindelige rollemodeller – frivillige – pigerne til at ’hacke’ dem med teknologi. Omkring 1500 piger har på 3 år haft kontakt med DigiPippis tilbud, foruden de mange forældre, lærere og pædagoger som har deltaget på forskellig vis.

Det Europæiske Ligestillingsråd (EIGE) kårede i 2018 DigiPippis indsats som Best Practice.
https://eige.europa.eu/gender-mainstreaming/good-practices/denmark/digipippi-coolest-girls-club-denmark